Energieleverancier kiezen

Tot nu toe zijn vijf energieleveranciers aangesloten. Mogelijk komen hier in de toekomst nog meer bij. Je gaat een overeenkomst aan met de energieleverancier die jij kiest. Je ontvangt een pas waarmee je kunt laden bij de openbare laadpalen met vrije energiekeuze in Drenthe en Groningen én bij alle overige openbare laadpalen in Nederland. De laadpalen met vrije energiekeuze werken hetzelfde als andere openbare laadpalen.

 

 

Voor wie is dit bedoeld?

Woon je in de provincie Drenthe of Groningen en heb je geen eigen oprit? Dan kun je een openbare laadpaal aanvragen. Hieronder zie je de stappen van het aanvraagproces. Of de aanvraag gehonoreerd wordt, hangt af van de beleidsregels van de gemeente waar je woont. Verder gelden de voorwaarden:

  • binnen een loopafstand van 250 meter van de woning staat nog geen openbare laadpaal;
  • je bent in het bezit van een elektrische auto of je hebt een auto in bestelling (koop of lease);
  • je kunt niet een laadpunt op eigen terrein realiseren. 

Allego toetst samen met je gemeente of en waar een laadpunt kan worden gerealiseerd. 

 

 

 

Kijk en vergelijk

Thuis maak je een keuze voor een energieleverancier. Waarom zou je dat dan niet doen voor het laden van je elektrische auto? Bekijk en vergelijk het aanbod. We zetten het aanbod hieronder voor je op een rij. 

 

 

 

Moet ik kiezen bij de laadpaal met vrije energiekeuze?

Je hoeft geen keuze te maken. De standaard energieleverancier op deze openbare laadpalen is Holthausen Clean Energy. Dit is de groene energieleverancier voor iedereen die geen specifieke keuze maakt voor een eigen energieleverancier.