Energie VanOns

Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. Onze stroom wordt lokaal opgewekt door ruim honderd energiecoöperaties. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf. Wij bouwen verder aan de coöperatieve energiebeweging; jij rijdt op honderd procent groene, lokaal opgewekte stroom.

Wie zijn wij?

De stroom van Energie VanOns is zo waanzinnig groen dat we al drie jaar op een rij een tien krijgen van de Consumentenbond. Dat doen we niet in ons eentje. Energie VanOns is onlosmakelijk verbonden met meer dan honderd lokale energiecoöperaties, waarvan er flink wat in Drenthe en Groningen zitten. Het anders durven doen: dat is waar Energie VanOns en de provincies Drenthe en Groningen elkaar vinden. De energietransitie gaat bovendien het hardst als pioniers met lef samen opgaan. Mensen konden al thuis en op het werk kiezen voor groene streekstroom. Vanaf nu kan dat ook onderweg.

Waarom moet je voor ons kiezen (wat bieden we)?

Laad groene streekstroom in je elektrische auto met de gratis laadpas van Energie VanOns. Onze stroom komt van onze eigen bronnen: lokale opwekprojecten, voor het overgrote deel van kleinschalige energiecoöperaties. Zo weten we zeker dat onze stroom donkergroen is én bovendien omarmd wordt door plaatselijke bewoners. Geen ongewenst zonnepark in de achtertuin, maar projecten waar een dorp of streek zelf voor kiest. Onze winst gaat via de coöperaties terug naar de regio. Hierdoor is er al meer dan € 1.500.000 gebruikt voor lokale initiatieven: van energie neutrale verenigingsgebouwen tot ledlampen voor de hele buurt. 
 

Wat zijn de kosten?

De Energie VanOns laadpas is helemaal gratis. Geen vaste kosten per maand: je betaalt alleen als je de laadpas ook echt gebruikt. De kosten voor het opladen van je auto verschillen per laadpaal. Elke laadpaal heeft een eigen tarief, net als een tankstation voor benzine en diesel. Met de Energie VanOns laadpas betaal je per laadsessie € 0,30 excl. btw / € 0,363 incl. btw en vervolgens de kosten aan de paal. Denk hierbij aan een kWh-tarief, een starttarief en/of een tarief per minuut of uur.

Hoe vraag je een laadpas aan en waar vind je meer info?

Ga naar onze website voor meer informatie en om een laadpas aan te vragen. Doe je dat vandaag, dan heb je de gratis laadpas en sleutelhanger binnen enkele werkdagen in huis. Beide zijn al geactiveerd; je kunt direct de weg op. Je zit nergens aan vast, kunt bij elke openbare laadpaal terecht en vult je accu op steeds meer plekken met stroom van Energie VanOns.